Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/430-18-42

Érett bőr ápolása

A természetes öregedés genetikailag vezérelt, sejtbe programozott, elkerülhetetlen, és végül látható bőrelváltozásokat eredményez. Az elmúlt években a tudomány rávilágított az öregedés okaira, mely a sejt osztódásakor a kromoszómák végein található telomerekhez köthető.

Melynek a fő oka, hogy a sejtek az életkor előrehaladtával kevesebb antioxidánst tud termelni, így a szabadgyökök ellen nehezebben veszi fel harcot.

Ezáltal lassabban fog a sejtosztódás végbe menni, az idő előrehaladtával telomerek hossza köztudottan csökken az életkorral. Továbbá a sejtek közötti Wnt fehérje kommunikáció is gátolt lesz a szabadgyökök miatt.  

Ezen természetes folyamatot az exogén hatásokkal feltudjuk gyorsítani, melyek:

 • dohányzás
 • környezetszennyezés, szmog,
 • helytelen táplálkozás,
 • kozmetikai kemikáliák
 • túlzott alkoholfogyasztás
 • napsugárzás

Mivel az UV-besugárzás gátolja a DNS-t és felgyorsítja a telomerek rövidülését, ezért a tudomány az öregedésnek a nap káros sugarait feltételezik elsődleges okként.

Mivel köztudott, hogy a bőr három fő szerkezeti alkotóeleme – a kollagén, az elasztin és a Hyaluronsav – az életkor előrehaladtával csökken, ezért a termék összeállításának elsődleges célja a degradáció megelőzése.

Jelenlegi kutatások bebizonyították, hogy az A-vitamin, és a C-vitamin serkentik a kollagén-, a Hyaluronsav és elasztin-termelést.

A bőr alatti ráncok másik fő okozója a szabadgyökök, melyek gyulladásokat okoznak a bőrben. Ennek azaz oka, hogyha kevés folyadékot fogyasztunk, a szervezet a bőrtől és a bőr alatti kötőszövettől fogja elsőnek elvenni a vizet, hiszen a tüdőnek és egyéb belső szervnek fontosabb a víz.

Ezáltal dehidratáltá válik a bőr, és a bőrsejtek élettani folyamataikra kihat.

A bőr ráncosodásának fő okainak magyarázata:

 • Sejt biokémiai folyamati során szabadgyök keletkeznek, ezért antioxidánst termel. Azonban ha nincs elég víz és megfelelő élhető körülmény antioxidánst nem tud termelni. Ennek következtében maradnak a szabad gyökök, melyek roncsolják a bőrt.
 • Mindamellett, ha nem kap sem kívülről és sem belülről elég tápanyagot és vizet a bőr sejt, akkor a sejtek a szabad gyökök ellen nem tud védekezni. Ezen folyamatot a napsugarai felgyorsítanak.
 • A szabad gyökök keletkezése által, nőni fog a bőrben a citokinek és növekedési faktorok száma. Ezen folyamat által speciális fehérje (transzkripciós faktor aktivátor fehérje) keletkezik, mely indukálja a bőr kollagén leépülését.
 • A stressz is fokozza a szabad gyökképződést.
 • Miután az ösztrogén feladata a sejt osztódás beindítása, így az ösztrogén csökkenésével nő a ráncok száma és mélysége. Ezáltal csökken a hámréteg, csökken a faggyú termelődés.

 Két fajta ráncot különböztetünk meg: 

 1. dinamikus ránc:

A mosolygással és a mimikával kialakul, melyek nem mélyek még.

 1. Statikus ráncok: 

Mély ráncok, melyekkel akár mit csinálunk ott maradnak. Nagyon nehéz ellenük küzdeni.

A cél, hogy a pici nem mély mimikai ránc ne váljon mély ránccá. Azonban, ha kialakultak a mélyráncok, akkor speciális kezelésekkel ez az állapotot javítani lehet és fent kell tartani a bőr rugalmasságát.

 Fő terápia célja:

 • Intenzív hidratálás
 • A bőr urea hiányos, ezért urea (karbamid) vissza kell táplálni.
 • Intenzív gyulladáscsökkentés szükséges
 • A szabad gyökök vagy a reaktív oxigénfajták (ROS) megtámadása, magas vitamin és antioxidánsok bőr táplálásával.
 • A hámrétegben kevés faggyú termelődik, ezért a táplálása nélkülözhetetlen Omega 3-6-9 magas zsírsavakkal.
 • Fényvédelem

 Reggel:

 1. Tisztítása - Kímélő arclemosó
 2. Hidratálás - Rózsa Elixír hyaluronsavas gél felszíni és mély hidratáló hatású. A bőr urea hiányos, ezért urea (karbamiddal) vissza kell táplálni.
 3. Reggeli arckrém Tavaszra-Nyára – Homoktövises Arckrém mély hidratáló és esszenciális zsírsavaknak köszöhetően táplálja és hatóanyagok által ránctalanítja a bőrt. A vadgesztenye kivonat gyulladás csökkentő. Hyaluronsav, Koenzim Q10, C-, A(karitin)-, E-, B3-, B5- vitamin tartalma táplál, kollagén termelést fokoz, így ránctalanít.
 4. Reggel, ha sokat tartózkodunk a napon, akkor napolaj használata + BB krém
 5. Reggeli arckrém őszre-télre testesebb több zsírsavat tartalmazó arckrémmel Ránctalanító Hidratáló Natúr Nappali Arckrém

 Este

 1. Estére Tisztítás Kímélő arclemosó
 2. Éjszaki Szérum vadrózsaolaj, homoktövis olaj, fügekaktusz olaj és A-vitamin által fokozza a kollagén képződést és a nélkülözhetetlen esszenciális zsírsavakkal (Omega 3-6-9) tápláljuk a bőrt, mely az alacsony faggyú szintnek és a ráncok ellen teszünk jót.
 3. Ránctalanító Éjszaki natúr arckrém hidratál, ránctalanít, táplál hatóanyagokkal tölti fel a bőrt

Hetente 1x 2x Este végzendő

 1. Tisztítása - Kímélő arclemosó
 2. Arcmasszázs
 3. Tápláló Arcmaszk
 4. Hámlasztó Peeling
 5. Éjszaki Szérum
 6. Ránctalanító Éjszaki natúr arckrém
 7. Másnap reggel mossuk le az arcot alaposan a hámlasztó által eltávolított anyagoktól.
 8. Reggel, ha sokat tartózkodunk a napon, akkor napolaj használata + BB krém

8Produit 18