Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/430-18-42

Ízületi fájdalom ellen

Tudtad, hogy az ízületi gyulladás és a porckopás nem csak az idősek betegsége, hanem már fiatal korban is bekövetkezhet?

Hogyan szabaduljak meg az ízületi fájdalomtól anélkül, hogy ez az idegesítő nehézkes járás bekorlátozná minden nap az életemet?

A probléma itt a tudatlanság. Ebben az állapotban már réges-rég benne vagy, erről sajnos tudsz. Helyette fájdalomcsillapítókkal kiütöd az idegrendszert. Amikor a probléma nagyra duzzad, akkor már egy előre haladott állapotba leszünk. Innen nehéz visszafordítani ezt az állapotot. Ez nem a Te hibád, hanem a rendszer, amiben benne vagyunk.

Azon okból, hogy megértsük ezt, egy történettel elmagyarázom. Minden reggel elmegy dolgozni Péter, aki a munkahelyén órákat ül a számítógépe előtt. Nap végén érzi a feszültséget a vállában, kicsit megmozgatja, nyomogatja. Telnek, múlnak a napok a minden napi feszült rohanást megszokva. Úgy gondolja, hogy a minden napi séta bőven elég. Miután a szervezete fantasztikus, így alkalmazkodik a mókuskerékhez.

Azonban egyszer csak Péternek a stressz szintje emelkedik, mert nem tudja a határidőt tartani a munkájában. Ezért a munkahelyén sűrűn túlórázik, még jobban leterhelődik, és fáradtnak érzi magát. Egyszer csak a munkahelyén kap egy letolást. Ezt nagyon a szívére veszi, és igazságtalannak érzi. Hiszen több időt és energiát fektet a munkába, ahelyett, hogy az otthonában pihenjen. Most már egyre jobban fáj a válla, ezért bekap pár fájdalomcsillapító gyógyszert. Ugyan úgy görnyedve ül tovább a képernyő előtt.

Egyik reggel Péter felfele az ágyból, karjával oldalra nyúl, az ébresztőt kikapcsolja. Ekkor nagyon begörcsöl a válla. Zuhanyzás közben észreveszi, hogy nehezen mozog. Bekap egy fájdalomcsillapítót és a fájdalom elmúlt. Elmegy dolgozni, de a mackós nehézkes járás miatt zsémbessé válik. Aznap a felelésége megmasszírozza, és érzi, hogy csomók vannak a vállában. Péternek elindul egy kálvária, szakembertől szakemberig megy, hogy megszűnjön a problémája.

Miért van az, hogy a fájdalom megszűnik, majd újból és újból kiújul?

Minden nap éljük a megszokott életritmusunkat, úgy, hogy nem vesszük észre a folyamatos feszültséget. Ennek azaz oka, hogy hozzászokunk ehhez a feszített tempóhoz. Egy állandó tartós stresszben vagyunk, melyet nem veszünk észre, vagy nem veszünk róla tudomást. Ezáltal magas kortizon szint lesz a vérben, mellyel az izom állandóan beszül. Ilyenkor görnyedt testtartásban vagyunk, feszessé és merevvé válnak az izmok, így a vér nem tud szadon áramolni sem izomban és az izmot körbe vevő kötőszövetben, így a tejsav és egyéb salakanyag bomlástermékek nem tudnak kiáramolni.

Kialakul egy ischaemia állapot, mely egy helyi vér - és oxigénhiányos szövet. Itt felhalmozódik a salakanyag, mely nyomja a fájdalom érző nociceptorokat.

Ezáltal beáll egy izomgörcs spazmus, így a fájdalom folytatódik. A görcsös területhez tartozó ízületben a mozgás terjedelem beszűkül. Hasonló a helyzet mikor összecsíped a mellizmodat (a hónod alatt annak elülső oldalán), mintha egy feszülés egy csomó lenne az izomban. Majd próbáld meg felemelni a karodat. Nem megy úgy e?

Ha nem megy egy mozdulat, akkor a mozgás terjedelem csökken, robotszerűvé vagy mackóssá válik a mozgás. Ennek azaz oka, mert a szervezet így védekezik a fájdalom ellen. Ha fáj akkor azt az izmot nem használom, és segéd izmokat kapcsolok be, ezért változik a mozgás.

A kötőszövetben lévő rácsrostok a feszülés miatt rendezetlenül helyezkednek el, így nem tud áramolni a salakanyag és a tápanyag, mert megrekednek egy adott ponton. Így begyullad a térrész, fájdalmat érezhetünk.

Ha az izomsejtek és a kötőszöveti sejtek oxigén és tápanyag hiányos állapotban maradnak és a salakanyagokat nem tudja elszállítani a vér és a nyirokér, akkor beindul egy gyulladás, és a szervezet gyulladáscsökkentő citokineket küld, tehát ödémás lesz az a hely.

Azonban a szervezet nem képes a kollagén szálakat és a rácsrostokat helyre rendezni, ezért egy hosszú idő után adhézió által össze és letapad. Kialakulnak a myalgiás csomók másnéven trigger pontok. Ezek a triggerpontok idegszálakat nyomnak és kisugárzó fájdalmat okoznak. 

Legismertebb betegség a piriformis szindróma, ahol a keresztcsont –sacrum- és a combcsont feje között lévő piriformis izomba triggerpont alakul ki és nyomja a nervus ischiadicus ideget, mely a térdbe sugárzó fájdalmat okoz.

A szervezet alkalmazkodni fog. A kötőszövetben olyan kollagén és rács rostok fognak keletkezni, amellyel stabilizálja a rossz testtatást, ezért egy idő után ezért lesz nehéz felegyenesedni.

Pszichológiai hatások lépnek fel, hiszen a fájdalom, a bicegés, a nehézkes mozgás az mind bosszúságot okoz. A stressz, az idegeskedés tovább fokozódik. Ezáltal vagy védekező vagy szorongó testtartást felvesszük, így kezdődik előről a kör, ezért ez egy ördögi kör.

Összegezve

A minden napi stressz miatt izomfeszülés jön létre. Az állandó feszülés miatt az erek és nyirok erek és feszülés alatt vannak. Így az izomrostok egymáson való elcsúszását segítő kötőszövet (izompólya) is feszül. Ezáltal a sejtek bomlástermékei nem fognak elszállítódni oxigént a sejtek nem kapnak, így ezen térrész összeáll, végül adhézió által letapad. Csomó jön létre, mely akadályozza az izom mozgását. Feszesen tartja az izmot. Attól függően, hogy mely izom melyik csonton tapad, annak a csontnak a két végét feszíti. Ez egy mikro elmozdulást okoz az ízületben. Ilyenkor rendszerint begyullad az ízület.

A stressz által túlsok izomfeszülés jön létre, ilyenkor leáll a gyomor és a bél mozgása. Így az emésztőrendszer méregtelenítő funkciója károsodik. A velünk együtt élő élősködők, számunkra rossz baktériumok felszaporodnak. A károsodás által egyre több toxin kerül felszívásra, melyek az ízületben lévő kötőszövetbe is lerakódhatnak. Ezáltal ízületi gyulladást okoznak.

Mi a megoldás az ízületi gyulladásra vagy kopásra?

Kevés az ízületi fájdalmat kezelni. Minden szervre kihatóan kell egy komplex terápia. Hiszen látjuk, hogy az ízületi fájdalomhoz társul mindig egy feldolgozatlan stresszes esemény, mely emésztőrendszer problémákat is okoz. Nem kíméli a hormonrendszert, és a szív- és érrendszert.

Nagyon fontos a gyulladást elsőnek megszüntetni. Okleveles vegyészként, biokémiai tudással gyógynövény kutatásokkal Fitoterapeuta szakemberként rendbe hozom az emésztőrendszert megfelelő táplálkozással és gyógynövényekkel. Emellett gyulladás- csökkentő gyógynövényekre van szükség.

Kineziológiai manuál terapeutaként ki kell tesztelni, hogy melyik izom feszül vagy túlnyúlt.  Ezáltal tudjuk, hogy az ízületek milyen állapotban vannak. Megfelelő manuális terápiával, mozgással az izomgörcsöket megszüntetjük. Helyre kell állítani az egész testben az izomfeszülések által kialakult aszimmetriát. A Dorn terápiával ízületekre ható technikákkal helyre állítom az ízületeket. Az izomtesztekkel megállapított mozgás rendszer állapotára megfelelő mozgás terápiát lehet felállítani. A megfelelő mozgással fent kell tartani ezt azt állapotot. Ezért megtanítom neked hogyan végezd el ezt az otthonodban.

Kineziológia stresszoldással kiteszteljük a háttérben álló rossz eseményeket, melyeket hatékony technikával törlünk. Majd megtanítalak egy hatékony stresszoldó relaxációs vizualizációs technikára, hogy bármilyen felmerülő idegesítő helyzetet tudj oldani magadban.

Tehát elsőnek elmész az orvoshoz, aki kivizsgálásokkal megállapítja, hogy sokízületi gyulladásod van, vagy Reumatoid Artritisz vagy Bakerciszta vagy valamiyen gyulladás van, akkor elsőnek ezt kell megszüntetni.

Erre nagyon jó a gyulladás csökkentő, izomlazító izomgörcs oldó 100% természetes natúr kozmetikum 20 gyógynövényes Mesterkrém, melyben 20 gyógynövény, 5 illóolaj, kendermag olaj van. Mester teával kombinálva érdemes belülről is helyre állítani az emésztést és csökkenteni a gyulladást.

 

Hívj egy ingyenes konzultációra, 06-30-430-1842

Ingyen mutatok izomlazító technikákat.