Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/430-18-42

Pattanásos bőr ápolása

Tudtad, hogyha pattanás van az arcon, akkor hormonális probléma vagy gyulladás áll a háttérben?

Mit tegyek a pattanások ellen, hogy a tükörbe nézve ne nézzem dühöngve egy újabb pattanás kibújását?

Tini vagy felnőtt korban is idegesítőek a pattanások. A tizenévesek súlyos aknéját sokan le tudják azzal, hogy „ez a kellemetlenség a serdülőkorral jár” vagy „túl kell esni rajta”. Helyette inkább sürgősen cselekedjünk! Hiszen vagy gyulladás, vagy hormonális probléma állhat a háttérben. Viszont a vastag make up alá bújás csak elodázza a problémát. A pattanásokat és hegeket belülről kell kezelni. Lehet, hogy komolyabb betegség is állhat a háttérben.

Megdöbbentő tapasztalatom, hogy mindenki nyomkodja a pattanást, pedig nem szabadna! Mindig jön a válasz: „Tudom, hogy nem nyomhatom ki, de ha kijön a pattanás és gennyes csomó lesz belőle, az valami undorító. Így hogyan menjek úgy az emberek közé, hogy ne érezzem magam frusztrálva?” „Nem tudom mit tegyek vele, ha egy időre javul, majd megint kivirágzok?”

Amikor megyünk dolgozni, vagy iskolába egy belső nyomás, feszültség, szorongást tud okozni, hogy pattanások vannak rajtunk. Akárhogy nyomod, marod, vakarod, peelingezed nem akar elmúlni. Ez az állapot nagyon mélyen érintett engem. Hiszen a pajzsmirigy túlműködésemmel nagyon sokáig szenvedtem a pattanásokkal. Elmentem több bőrgyógyászhoz, de a gyógyszerektől tűzpiros lett az arcom. Elmentem nagyon sok féle kozmetikushoz, azonban csak össze lett törve az arcom a sok nyomkodás miatt. Tejesen elkeseredettem, mert bármit kentem az arcomra nem segített semmi. Nem tudtam, kihez forduljak. Magamra voltam utalva, teljes elkeseredésemben. Egyidőben már az utcára is vastag sminkben mentem. Ez az időszak az egyetemi utolsó évek voltak. Ez volt az első ok, hogy a kötelezően válaszható szakirányom a biokémiai volt. Ekkor kezdtem magán kutatásba a gyógynövények terén. Több évig tartó kutatás által összeállítottam egy komplex terápiát, mellyel rendbe hoztam a mozgás-, az emésztő-, a mentális és hormonális-rendszeremet. Saját krémeket kevertem ki, mellyel nem csak a pattanások tűntek el, hanem attól sokkal több történt.

Hogyan szabaduljak meg a pattanásoktól?

Mielőtt belevágnék a témába először értsük meg a pattanásokat. Belső gyulladásos folyamatok miatt a faggyúmirigyek túlzottan aktívan dolgoznak. Sokkal több faggyú kerül a bőrre. Ezáltal a pórusokat eltömíti a faggyú és azt evő akne baktériumai, valamint a sok le nem vált hámréteg. A pattanások egy vulkánhoz hasonlítanak. A vulkán kúpja a bőr megvastagodott gyulladt része. A krátert a mitesszerdugasz tömíti el. A magva, a láva viszont a baktériumok ellen harcot vívó immunsejtek színtere. Azért piros, mert a véráramból egyre több és több „immunkatona” igyekszik a csatába. Itt a sok elhalt katona gennyként ott marad a kráter alatt. Ez a gyulladás teljesen szétfeszíti a bőrt és a kötőszövetet, ezért a kötőszövet regenerálódásával egyre jobban tolja felfele ezt a gennycsomót. Akikor regenerálta magát a kötőszövet az irharéteg, a fehér gennycsomó megszáradva leesik.

Azonban mi ezt nem várjuk meg és kinyomjuk, így a vulkán kitör. Ezáltal ott marad a kötőszövetben lévő árok, melybe további fertőzést generáló baktériumot viszünk bele. Így lapos vagy bemélyedő hegként fog összeforrni a bőr. A pórus kitárulva marad, mely által könnyebben tud a fertőzést generáló baktériumot bemenni és elszaporodni.

 A megoldás, hogy a kiváltó okot kell megtalálni. Pontosabban a faggyúmirigyek túlműködését a hormonok vagy alkotóelemei, vagy a külső behatás fokozza? Majd a belső gyulladást kel kezelni. Közben a pattanásokat eltüntetni, majd táplálni a bőrt megfelelő hatóanyagokkal. Végül az egészséges testhez, az ép lélekhez, a tiszta belsőt a szép bőr tükrözni fogja. A pattanás eltüntetéséhez komplex kezelés szükséges.

Hogyan kezdjünk egy komplex kúrába a pattanás eltávolítás céljából?

Elsőnek értsük meg, hogy miért alakulhatnak ki a pattanások!

1. stressz

A stressz hatására a szervezetben stresszhormon szabadul fel, amik felpörgeti a faggyúmirigyek zsírtermelését és a gyulladásra való hajlamot.

 2. stressz és emésztés

A stressz miatt állandó izomfeszülést lesz. Az izomfeszüléssel az izmokat körbe vevő kötőszövet is feszül, és az emésztés romlik. Így egyre több toxin fog felszívásra kerülni, mely a szervezetben a gyulladást fokozza. A szerves toxinokat a szervezet a bőr alatti kötőszövetben lévő zsírsejtekben raktározza. Az izzadással fokozódik a toxinok kiáramlása, így az beindítja a több faggyú termelődést és a pattanások kialakulását.

 3. túlterhelt máj

A növények teli vannak növényvédő szerrel és gyomírtó szerekkel. Az állatokat ösztrogénnal tömik, hogy minél nagyobbak legyenek. A nyers húst vegyszerekben tárolják, hogy több hétig a boltok pocain elálljon és eladható legyen. A kozmetikumokba sok vegyszert raknak, hogy elálljak, ilyen például a parabén, a Phenoxyethanol, a PEG, az EDTA, alumínium és számos egyéb vegyszer. A csapvízben sok a klór, hogy a csövekben ne szaporodjon fel a baktérium. Az üveges ásványvizek teli vanak műanyaggal, mely nagyon nagy probléma, mert a máj nem nagyon tud vele mit kezdeni. Ebben az a szép, hogy vegyészként ezek ellen folyattattam kutatást, és hozam létre egy egészséges megoldást.

 

4. ösztrogén dominancia

A stressz által magas lesz a kortizon szint. A kortizon termeléshez progeszteronra van szükség, így a szervezetedben egyre kevesebb van a progeszteronból. Ami azért baj, mert az ösztrogén sejtosztódásának a hatását csak a progeszteron tudja megállítani. Ösztrogén dominanciás állapotba fogsz kerülni, így túl fognak működni a faggyúmirigyek is. Ez jellemző a pubertásokra, hiszen elsőnek az ösztrogén fog termelődni.

 

5. PCOS

Ösztrogén dominanciás állapot, amiről már írtam, hogy hogyan alakul ki. Tehát túl sok lesz az ösztrogén a szervezetben, kevés a progeszteron. Hiszen a sok stressz által generált kortizon termeléséhez progeszteronra van szükség. Mivel az ösztrogén a sejtosztódást indítja be, így az ösztrogén a petesejteket túlstimulálja. Endometriózisnál ugyan ez a helyzet, csak ott a méh nyálkahártyát stimulálja túl.

 

6. Mozgás szegény éltmód, pangó nyirokrendszer

Ha keveset mozogsz, akkor pangani fog a sejtközi állományban a salakanyag. Ezért van, mert a mozgással a nagyobb vérnyomás nem takarítja a salakanyagot sejtek között. Ez is gyulladáshoz vezet, mely pattanásokhoz vezet.

 

7. Stresszes arcvakarás

Gondold végig, hogy mennyire tiszta a párnád, a telefonod, a kezed, mikor az arcodhoz ér. Hiszen a kívülről érkező baktériumok fokozzák a gyulladást.

 

8. Étel intolerancia

Glutén és laktóz érzékenységről litániát lehetne írni. A legtöbb embernek szerzett étel intoleranciája van. A legfőbb ok a stressz, az abból kialakuló bélfekély, így a felszívódásra kerülő glutén és laktóz ellen az immunrendszer reagál. Ez látszani fog az arcodon, mert fokozódik a szervezetedben a gyulladás.

 

9. Fertőző betegség

Ha az immunrendszer túlterhelten küzd a vírusok ellen, akkor az elvékonyodó bőrödön a gyulladás megjelenhet.

 

 

A megoldás, hogy komplexen kezeljük a belső gyulladásokat.

A Kineziológiai manuál terapeutaként helyre állítom az egész testben az izomfeszülések által kialakult aszimmetriát. A kineziológiai izomtesztekkel kitesztelem, hogy mely izmok vannak kórosan befeszülve, így arra személyre szabott mozgás terápiát kapsz. Megfelelő mozgással fent kell tartani ezt azt állapotot, ezért megtanítom neked hogyan végezd el ezt az otthonodban.

Továbbá a belső kompresszió nyomás alól felszabadítjuk a petefészket a megfelelő mozgással, így a megfelelő fiziológiás állapota helyre áll. Ezáltal a hormonális egyensúly a természetes ösztrogéntermelődés visszaáll. Persze megtanítalak erre a mozgásformára, hogy önmagadat karban tartsd.

Kineziológia stresszoldással kiteszteljük a háttérben álló rossz eseményeket, melyeket hatékony technikával törlünk. Majd megtanítalak egy hatékony stresszoldó relaxációs-vizualizációs technikára, hogy bármilyen felmerülő idegesítő helyzetet tudj oldani magadban.

Okleveles vegyészként, biokémiai tudással gyógynövény kutatásokkal Fitoterapeuta szakemberként rendbe hozzuk az emésztőrendszert megfelelő táplálkozással és gyógynövényekkel.

Többféle arcmasszázs technikával az arcödémát a nyirkot elvezetjük, oldjuk az izmok feszülését, a kötőszövet állapotát helyre hozzuk, így az érrendszer állapota javul. A kötőszövetben lévő kollagéntermelő fibroblasztok több tápanyaghoz jutnak és a megfelelő külső behatás által kollagént termelnek. Megfelelő gyógynövény hatóanyagokkal, vitaminokkal és esszenciális nélkülözhetetlen természetes hatóanyagokkal és zsírsavakkal feltöltjük a bőrt, mely által visszanyeri a vastagságát, feszességét és üdeségét.

 Arc kezeléseket Force of Nature Natúrkozmetikumaival végezzük:

Feketeszenes arclemosó

Megtisztul az arcbőr a szennyeződésektől, a faggyúfeleslegtől, az elhalt hámsejtektől, szennyeződésektől és baktériumoktól, ezáltal a pórusok felszabadulnak.

Csökkenti a gyulladásokat.

Antibakteriális hatású.

Üde frissességet ad a bőrnek.

Nem bántják a bőr védőrétegét, ezáltal a bőr faggyú termelése kiugró mennyiséget nem fog eredményezni.

Az aktívszén mélytisztító, méregtelenítő hatású, elősegíti a pórusok felszabadítását, megköti a faggyút, az elhalt hámsejtet és a szennyeződéseket.

A kókuszolajból származtatott tenzidek kíméletesen taszítanak, és segítenek a bőr savköpenyének visszaállításában, ezáltal a bőr faggyú termelése kiugró mennyiséget nem fog eredményezni, mint tapasztalhatsz szappan vagy SLS tartalmú kozmetikumok után.

A fodormenta és teafa illóolajok erőteljes fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatása révén gátolják a pattanást okozó baktériumokat.

Pórusösszehúzó Hialuronsavas C-vitaminos szérum Propolisszal 6 gyógynövénnyel

Olasz szalmagyopár gyulladáscsökkentő, bőrpír- és keringésjavító.

A rozmaring, római kamilla és borsmenta kivonat a gyulladáscsökkentésben, és faggyúszabályozásban segít.

Hammamelisz varázsmogyoró kivonat pórus összehúzó hatású.

Propolisz pattanás elleni, testszag elleni, faggyúszabályozó, szennyeződéscsökkentő, bőrgát védő és nyugtató hatású.

Fűzfakéreg kivonat természetes ß-hidroxisav antimikrobiális és pattanásellenes hatóanyag, jelentősen hozzájárul a sejtregenerációhoz és a bőr megújulásához, hatékony a pattanások kialakulásában szerepet játszó mikrobák ellen. 

A c-vitamin erős antioxidáns és szabadgyök-leválasztó hatású. A hyaluronsav hidratálja és táplálja a bőrt.

Milyen élmény fog várni a krém használatakor?

Vizes gél, melynek miden cseppje számít, ezért alaposan bemasszírozva a bőrbe kellemes bőrérzetet tapasztalunk. Érezhető a bőr hidratáltság érzése és a hatóanyagok munkálódása a bőrben.