Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/430-18-42

Rosaceás bőr ápolása

Tudtad, hogy a Rosaceás bőr jelezhet egy betegséget, mellyel, ha nem foglalkozol csak súlyosbodni fog?

Hogyan tudom megszüntetni a rosaceás bőröm állapotát és a meghúzódó betegséget mögötte, anélkül, hogy aggódva nézzem a pirosodó, gyulladt, eres arcbőröm minden reggel a tükörben?

Fiatalként szép pirospozsgás arccal nem gondoltad volna, hogy felnőttként az el nem múló piros foltok miatt kell aggódjál. Éled a minden napi mókuskerék életedet, csinálod a jól megszokott feladatokat a munkahelyeden, a házban vagy ház körül. Egyik nap azt veszed észre, hogy bármit kensz az arcodra az irritálja. Valamint a piros foltok nem akarnak elmúlni. Ez elég zavaró tud lenni, hogy az orcán és az állon virítanak piros hajszálerek, a bőr ég és hol túl zsíros, hol túl száraz, de mindig rendkívül érzékeny. Legtöbbször gyulladt gennyes csomók is keletkeznek.

A Rosaceás bőrnek stádiumai:

  1. Elsőnek piros lesz a bőr, mint amikor leégünk a napon.
  2. Majd szabad szemmel látványos értágulatok alakulnak ki.
  3. Később csomók, gennyes hólyagocskák jönnek létre, melyeket kinyomni nem szerencsés.
  4. A végső stádium már visszafordíthatatlan nagy kiterjedésű gyulladt foltok, mely folyamatosan megvastagszik és duzzad. Fokozott faggyútermelés miatt zsíros lesz a bőr.

Nagyon frusztráló állapot, hiszen akárhova megyünk az arcunk látszani fog. Ez önbizalomhiányhoz vezet, és a nőiességedet nehezebben éled meg. Így az alapból is feszült, túlhajszolt életet nem könnyíti meg.

A megoldás, hogy értsd meg a bőröd állapotát, lásd a kiváltó okot és célzott terápiával szüntessük meg. Ha kezeled a probléma gyökerét, akkor rosaceás bőr eltüntetése sikeres lesz. Ellenben mindig csak ki fog újulni.

Mik a rosacea bőr tünetek okai?

 1. Túl sok stressz

Minden nap éljük a megszokott életritmusunkat, úgy, hogy nem vesszük észre a folyamatos feszültséget. Ennek azaz oka, hogy hozzászokunk ehhez a feszített tempóhoz. Már csak azt veszed észre, hogy egy pici apróságon felhúzod magad. Ekkor teljesen kitudsz borulni. Igazán akkor érzed ezt a feszültséget, mikor elmész egy hétre nyaralni, teljesen kikapcsolsz és lelazulsz. Majd mikor visszazökkensz a munkádba, vagy a háztartási munkákhoz, vagy az iskolába, ekkor érzed igazán ezt a feszültséget. Tehát egy állandó tartós stresszben vagyunk, melyet nem veszünk észre vagy nem veszünk róla tudomást.

Ezáltal magas kortizon szint lesz a vérben, miáltal az izom állandóan beszül. Miután túl sokat vagy a stresszes állapotban, így az arcizmaid is görcsös állapotban vannak. Gondold végig, hogy mennyit ráncolod a homlokodat? Esetleg vizsgáld meg magad, hogy mennyi ideig vagy görnyedt háttal, előre eső fejjel, miközben a nyakad elülső izmai (nyaki sbőrizom, fejbiccentő izmok) befeszült állapotban vannak! Miután a nyaki izomok kötőszövetes összeköttetésben vannak az az arcizmokkal, ezért lefelel húzza az arcizmokat. Tehát ilyenkor az arcizmaid is feszülnek, így a bemerevedett, nem használt arcizomok letapadnak. Így a feszült arcizmok nyomják az ereket, blokkolják az arc vérkeringését. Csökken az őket körülvevő kötőszövetben a tápanyag ellátás és a salakanyag elszállítása. A méreganyag felhalmozódik, hiszen romlik az arc nyirokkeringése, fokozódik az ödéma. Ezáltal a kötőszövetben beindul egy gyulladás. Ennek következtében az élő sejtek kevés oxigént és tápanyagot kapnak. A bőrépítő sejtek osztódása jelentősen lelassul a barrier rétegen, így elkezd elvékonyodni a bőr felső rétege. Egyre jobban láthatóvá válik a vénás rendszer kitágulása (teleangiektáziák). Az izom, a kötőszövet és a bőr hármas kapcsolata megbomlik.

 2. Arcon lévő élősködők kötőszövetbe jutnak

A felhám elvékonyodik, a kötőszövet megvastagszik, így a faggyú nem tud távozni a bőr felszínre és a pórusokon könnyebben be tudnak menni a Dermodex brevis atkák. Ezek olyan baktériumok, melyek szabad szemmel nem láthatóak. A kötőszövet begyullad, és az immunrendszer folyamatosan támadásba lendül. Kötőszövetben állandósul az ödéma és a gyulladás.

 3. Magasvérnyomás

A stressz által a mellékvese stressz hormonokat bocsájt ki a véráramba. Ezáltal fokozódik a vérnyomás, azonban a szervezet az üss vagy fuss hatásba kerül. Ez azt jelenti, hogy befeszülnek az izmok a harcra vagy a menekülésre, így az erek átmérője szűkül. Miután egyre több és több vérmennyiség áramlik az összeszűkült hajszálerekbe. Ezáltal nőni fog a nyomás. Azonban a nagy nyomást a vékony hajszálerek nem bírják, ezért elpattannak. Miután a felhám elvékonyodott, így láthatóvá válnak a hajszálerek is. Érrendszeri gyengeség alakul ki.

 

4. Stressz hat az emésztőrendszerre is

A túlsok izomfeszüléssel leáll a gyomor és a bél mozgása. Így az emésztőrendszer méregtelenítő funkciója károsodik. A velünk együtt élő élősködők, számunkra rossz baktériumok felszaporodnak. A károsodás által egyre több toxin kerül felszívásra, így az immunrendszer többet dolgozik. Egyre több és több citokin kerül a szervezetbe, így nő a gyulladás a szervezetben. Ezen folyamat az egész testben végbe megy. Azonban az arcon látványos változásként mutatkozik meg. Szerzett gluténérzékenység így alakul ki.

  5. Stressz a pubertáskort és a változókort nem kíméli

A mellékvese a stresszben több kortizont termel, melynek az előállításához progeszteronra van szükség. Ezáltal a pubertáskor és a változókor első fázisában ösztrogén dominancia fog létrejönni. Jelentősen több ösztrogén nem fog keletkezni, csak nem lesz progeszteron, ami vissza szorítaná az ösztrogént. A vérzés rendellenes lesz, néha bő, néha mellfeszülés, és ingerlékenység jelentkezik. Miután az ösztrogén feladata a poliferáció (sejtosztódás beindítása), így a sejtek túlburjánzanak. Ilyenkor növekedésnek indulnak a petefészekben több petesejt, és lesz belőlük ciszta (PCO). Emiatt alakul ki az endomeriózis, a mióma, a zsírfölösleg. Ezen állapot fokozza a testeben a gyulladást, így a Rosaceás állapotot is fokozza.

 

6. Természetes ösztrogénhiány

A második szakban a petefészek már kevesebb ösztrogént fog termelni. Azonban a férfihormon termelése nem csökken, így relatív túlsúlyba kerül. Bőr és szőr tüntetek jelentkezhetnek az arcon. A haj elvékonyodik és hullik, továbbá alvászavar gyakran jelentkezik. A harmadik szakaszban a petefészek elenyésző mennyiségű tüszőhormont termel. A bőr ráncosodik, a csontritkulás állandósul. A változó korban gyors átalakulás következik be a bőrben. Az utolsó menstruációt követő 5 évében elvész a bőr kollagén tartalmának a 30%-a, és utána évente 2%-kal csökken.

 

7. Túl sok Peeling

A stressz által fokozódik a gyulladás, a hormonháztartás felborul, ezáltal az izom-kötőszövet-bőr egyensúly felborul. Elkezd a felhám vékonyodni, mert egyre kevesebb sejt teremelődik. Ebben az állapotban a peeling csak ront, mert a vékonyodó bőrt tovább vékonyítja.

 

8. Hisztamin túltermelődés

A stressz miatt fokozódik az emésztőrendszer méregtelenítő funkciója, így több méreganyag kerül felszívásra. Emiatt fokozódik az immunrendszer túlműködése. A hisztamin és szerotonint tartalmazó hízósejtek szaporodnak fel és környező kötőszövetbe duzzanatot, gyulladásos tüneteket okoznak. Hosszú biokémiai folyamatok által kialakul a hisztamin túlterheltség. Így fokozódik a gyulladás és az arc rosacea bőr betegsége.

Összegezve

Ha a testedet akár fizikai vagy lelki vagy környezeti vagy kémiai stressz hatás éri, akkor az hatni fog az agyi működésedre. Az agyunk irányítja az emésztőrendszert, az endokrinrendszert, a mozgásrendszert, a szív- és az érrendszert.

Ezért komplex terápiát kell felállítani. Okleveles vegyészként, biokémiai tudással, gyógynövény kutatásokkal, Fitoterapeuta szakemberként rendbe hozzuk az emésztőrendszert megfelelő táplálkozással és gyógynövényekkel.

Kineziológiai manuál terapeutaként helyre kell állítani az egésztestben az izomfeszülések által kialakult aszimmetriát. Megfelelő mozgással fent kell tartani ezt azt állapotot, ezért megtanítom neked hogyan végezd el ezt az otthonodban.

Kineziológia stresszoldással kiteszteljük a háttérben álló rossz eseményeket, melyeket hatékony technikával törlünk. Majd megtanítalak egy hatékony stresszoldó relaxációs, vizualizációs technikára, hogy bármilyen felmerülő idegesítő helyzetet tudj oldani magadban.

A kineziológiai izomtesztekkel kiteszteljük, hogy mely izmok vannak kórosan befeszülve, így arra személyre szabott mozgás terápiát kapsz. Továbbá a belső kompresszió nyomás alól felszabadítjuk a petefészket a megfelelő mozgással, így a megfelelő fiziológiás állapota helyre áll. Ezáltal a hormonális egyensúly a természetes ösztrogéntermelődés visszaáll. Persze megtanítalak erre a mozgásformára, hogy önmagadat karban tartsd.

Többféle arcmasszázs technikával az arcödémát a nyirkot elvezetjük, oldjuk az izmok feszülését, a kötőszövet állapotát helyre hozzuk, így az érrendszer állapota javul. A kötőszövetben lévő kollagéntermelő fibroblasztok több tápanyaghoz jutnak és a megfelelő külső behatás által kollagént termelnek. Megfelelő gyógynövény hatóanyagokkal, vitaminokkal és esszenciális, nélkülözhetetlen, természetes hatóanyagokkal és zsírsavakkal feltöltjük a bőrt, mely által visszanyeri a vastagságát, feszességét és üdeségét.

Arc kezeléseket Force of Nature Natúrkozmetikumaival végezzük:

Éjszakai Szérum

A vadrózsa olaj, a Homoktövismagolaj, az Inkamogyoróolaj, a Fügekaktusz olaj, az Argán és a Kamélia olaj nélkülözhetetlen esszenciális alfa-linolénsavakat (Omega 3) linolsavakat (Omega 6), oleinsavakat (Omega-9), telítetlen zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz.

Ezen nélkülözhetetlen hatóanyagokat a bőr azonnal beépíti a bőrsejtjeibe. Ezáltal táplálja, feszessé, rugalmassá és élettel telivé varázsolják a bőrt.

A hozzáadott Q10 koenzim, A- E- vitamin serkenti a kollagénképződést. Tartósítószermentes kozmetikum, 100 % természetes alapanyagokból áll.

Ezzel az olajjal végezzük az arcmasszázsokat. 

Homoktövis magolaj

Vadgesztenye van a Homoktövises krémben és a rózsaelixír hyaluronsavas c-vitaminos szérumban, mely erősíti az ereket a kötőszövetet.

A homoktövismagolaj, fehérliliom, kendermagolaj és szőlőmagolaj, alfa-linolénsavai (omega 3) linolsavai (oméga 6), oleinsavai (omega-9), telítetlen zsírsavjai, vitaminjai, nyomelemei által csökkentik a gyulladásokat, hidratálnak, nyugtatják a bőrt, helyreállítják a bőr szerkezetét, csökkentik pirosodást és ránctalanító hatásúak. . Az omega 3 zsírsavat a bőrsejtek azonnal át tudják alakítani és felhasználni.

A krémben C-,E-, B3- B5- A(karotin) vitaminok, Koenzim Q10 és a hyaluronsav serkentik a kollagén termelést, táplálják és ránctalanítják a bőrt.

Rózsa elixír

A Rózsa víz, vadgesztenye, a zöldtea kivonat, az aloevera kivonat és a narancsvirág víz hatóanyagai a kollagén- és a hialuronsav képződéssel feszesítik a bőrt, csökkentik a gyulladást, védik az érfalakat és csillapítják a bőrpirosodást.

Az urea, glicerin, extra magas mennyiségű c-vitamin és a hyaluronsav mélyhidratáló hatóanyagok, melyeket a bőr is tartalmaz.

A száraz, érett és seborrheás bőr gyakran urea hiányos, ezért visszatáplálása nagyon fontos.

Persze, ha szeretnéd megtanítom Neked ezt a féle arcmasszázs technikát. Egy fantasztikus otthoni arcápolási rutin mellett kordában fogod tudni tartani ezt a rohanó feszült életet, így nem fogsz újra kimerülni. Az élet nem fog maga alágyűrni, mert már nem úgy fogsz reagálni a stresszre, mint régen. Lelkileg erős, nyugodt, kiegyensúlyozott leszel. A nőieségedet meg tudod élni. Nem fogsz a betegségektől lerogyni, megtanulod egészségesen tartani magad.

 

Hívj egy ingyenes konzultációra, 06-30-430-1842