Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/430-18-42

5 dolog, amit tudnod kell a szép arcról natúr kozmetikumokkal, stresszkezeléssel, gyógynövényekkel

Fogyás titka

Juhász Andrea
Juhász Andrea
2021.02.24 13:54
Fogyás titka

Fogyás titka

Mindannyian arra vágyunk, hogy vonzók, fittek, magabiztosak legyünk. A probléma néha az, hogy a vágyunkat fölös kilók befolyásolják. Hiszen tudjuk, hogy a fölös kilók cukorbetegséget, szív és érrendszeri betegséget, és levertséget okozhat. Oké, de 2 gyerek, családi ház, két munkahely mellett mikor legyen időm magamra?

Ezzel a cikkel szeretnék bemutatni Neked egy olyan életfelfogást, mely mind gyógynövény szakértő Vegyészként, Fitoterapeutaként, Kineziológusként írok le Neked. A fogyás képlete nagyon egyszerű, melyet az ábra is mutat. A táplálkozással beviszünk egy adott kalóriát, melyet mozgással ledolgozunk. A fennmaradó energia megmarad az alapvető életfunkciókhoz szükséges energiához.

 

 

Amennyiben többet eszünk, mint amennyit lemozgunk, akkor több energia marad az alapvető életfunkciókra. Tény, hogy a szervezet ez elraktározza és hízáshoz vezet. Azonban, ha kevesebb kalóriát viszünk be, és többet mozgunk le, akkor a szervezetnek az alapvető életfunkciókhoz a raktárból fogja előteremteni az szükséges energiát, mely fogyáshoz vezet. Ha több izmod van, akkor annál több energia kell az alapvető életfunkciókra.

Megállapítjuk, hogy együnk kevesebbet, mozogjunk többet. Nagyon sok féleképp csökkentheted a bevitt kalóriát, például nem eszel, vagy drága nullkalóriás ételeket ehetsz, vagy most egy új hullám, hogy nagyon-nagyon drága porból készíthető reggeli és vacsora italokat ihatsz, mellyel lefogysz. Na most ezekkel tényleg lefogysz, a probléma velük nem itt van. Hanem ott, hogy ezeket a diétás módszereket folyamatosan kell csinálni. Hiszen, ha abbahagyod és vissza állsz az előző életformádra, akkor vissza fogsz hízni.

Dr. Rena R. Wing a pszichiátria és az emberi magatartás professzora a Brown Egyetem Alpert Orvostudományi Karán és a Súlykontroll és Diabétesz igazgatójának a The American Journal of Clinical Nutrition magazinban megjelent cikkében leírja, hogy azok a túlsúlyos személyek kik lefogytak kb. 20% -a tudta megtartani a súlyát. A fogyást, úgy definiálják, hogy a kezdeti testtömeg legalább 10% -át elveszíti és legalább 1 évig fenntartja a veszteséget. Az USA Országos Súlykontroll Regiszter tagjai átlagosan 33 kg-ot fogytak és több mint 5 évig fenntartották a súlyveszteséget. A fogyás fenntartása érdekében a tagok magas szintű fizikai aktivitásról (~ 1 óra / nap) számolnak be, alacsony kalória tartalmú, alacsony zsírtartalmú étrendet fogyasztanak, rendszeresen reggeliznek, önellenőrző súlyt és egyenletes étkezési szokásokat tartanak fenn.

A tanulmány leírja, hogy a sikeres fogyás fenntartásának a kritériumai:

 • Az alacsonyabb depressziós szint a nagyobb siker, tehát kezelni kell az elhízáshoz kapcsolódó stresszt,
 • A reggeli napi fogyasztása,
 • Tudatosan csinálj mindet, tervezd meg és hajtsd végre,
 • Intenzív tevékenység, fizikai aktivitás,
 • Alacsony kalória tartalmú és zsírtartalmú étrend fogyasztása;
 • Rendszeres súly önellenőrzés,
 • A „csúsztatások” elkapása, mielőtt azok nagyobb visszanyeréssé válnának,
 • az állandó étkezési szokások fenntartása.

 (Forrás: Rena R Wing, Suzanne Phelan- Long-term weight loss maintenance - The American Journal of Clinical Nutrition 222S–225S, https://doi.org/10.1093/ajcn/82.1.222S Published: 01 July 2005)

A táplálékkal bevitt energia lecsökkentésének legjobb módja, ha amit eddig ettél, edd csak a fele mennyiséget. Így fele annyi kalóriát fogsz bevinni. Ennek előnye, hogy nem kell életmódot váltanod, nem kell a családodtól külön koszton étkezzél, kevesebb pénzbe kerül, nincs has feszülés, nincs túl evés. Azért a kenyeret és cukrot cseréld le egészségesebb kevesebb kalóriás változatra. A napi mozgást be lehet iktatni a családdal, közös séták, sportok, vagy edzésekkel.

Mindemellett igyál Fogyi teát, mely vércukorszint csökkentő, vérzsír csökkentő, koleszterincsökkentő, normalizálja az LDL/HDL szintet, csökkenti a máj zsír felhalmozódását, elnyomta a trigliceridet, az összes koleszterint. Ezáltal hozzájárul a fogyáshoz.

Fogyi tea gyógynövényei kutatások által bizonyított hatásuk van:

 • Kökényvirág a zsír (lipid) anyagcserére jó hatással van, normalizálják az LDL / HDL koleszterin szintet, és a vér koleszterin és koleszterin / foszfolipid (sejthártya szerkezeti elem) arányát, valamint a szív- és érrendszeri védelemben hatékony, növeli a szívösszehúzódások amplitúdóját, gyulladáscsökkentő hatású. További in vivo vizsgálatokban kimutatták, hogy javítják az antioxidáns státuszt, érelmeszesedés kialakulásának korai szakaszában jótékony hatású, javítják az érrendszer működését. (2)
 • Zöld tea csökkenthetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, antioxidáns, gyulladáscsökkentő, csökkentik a vér koleszterin szintet. Csökkenthetik a szívkoszorúér betegségek (CHD) kockázatát, azáltal, hogy csökkentik a koleszterin és a triglicerid plazmaszintjét. A zöld tea katechinek () -epigallocatechin-gallát, zavarják Zsír (zsírsavak) emulzióját, emésztését és micellás oldódását. (4)
 • Kukoricabajusszal kezelt csoportok vércukorszintje rendkívül jelentősen csökkent, mellette a testtömeg csökkenés rendkívül jelentős volt. További vizsgálatokban bizonyításra került, hogy a kukoricabajusz bél mikroflóráját is megváltoztatja, mely a testtömeg és a zsírszövet mennyiségének (méretének) meghatározó tényezője, hiszen a mikroflóra fontos szerepet játszik a II. típusú cukorbetegség (T2D) kialakulásában. Lactobacillus és a Bacteroides növekedett figyelemre méltóan a kukoricabajusszal kezelt csoportokban, így bél mikroflóráját egyensúly helyreállításában is segít.(5)
 • Hibiszkuszvirág kivonatok antibakteriális, antioxidáns, májvédő, vese / diuretikus hatást mutattak. A lipid anyagcserét, és antidiabetikus hatásokat figyeltek meg. Egy tanulmányt által kiderült, hogy a Hibiszkusz kivonat erős hasnyálmirigy alfa-amiláz inhibitor, továbbá gátolja a bél alfa-glükozidáz enzimet. Csökkenteni LDL koleszterinszintet, a trigliceridet és összkoleszterin (in vivo). (6)
 • Fahéj hatását vizsgálták összesen 60, 2-es típusú cukorbetegségben szenvedőn, 30 férfin és 30 nőn. A fahéjat 40 napig fogyasztották, melynek eredménye hogy a fahéj csökkentette az éhgyomri étrend átlagos glükózszintjét (18–29%), a trigliceridet (23–30%), az LDL-koleszterint (7–27%) és az összes koleszterint (12–26%) szintet. Javíthatják a glükóz anyagcseréjét és a lipid anyagcserét, az antioxidáns állapot és kapilláris funkciót. (7)
 • Fekete bodza csökkentik a gyulladásos állapotot és az önfenntartó hasnyálmirigy-inzulin szintet. (8)
 • Gyermekláncfű levél magas zsírtartalmú étrend mellett, csökkentette a máj lipid felhalmozódását, elnyomta a trigliceridet, az összes koleszterint, az inzulint, az éhgyomi glükózszintet, így csökkentette az inzulinrezisztenciát. Ezek az eredmények azt mutatják, hogy a gyermekláncfű levél ígéretes megközelítést jelenthet az elhízással összefüggő nem alkoholos zsírmáj megelőzésében és kezelésében. (10)

Fogyi tea előnye:

 • Havonta 2-4 kg fogyás (tapasztalat)
 • Emésztés javul
 • Szív- és érrendszer állapota javul
 • Csökken a cellulit
 • Magabiztosság, kiegyensúlyozottság
 • A termékek 100% természetes alapanyagokból áll
 • Magas hatóanyagtartalom

Tapasztalatok:

 " A teával elsőnek a rendelőben találkoztam. Az első egy hónapban 2kg fogytam. Most a második hónap telik, és mindenki látja rajtam a változást."

H. Éva

"Ajándékba kaptam a Fogyi teát, mely nagyon finom, itatja magát. Nem sok időm van mozogni, de betartom, hogy fele annyit eszem, nem eszek kenyeret, cukor helyett steviát használok. Iszom a teát és olvadnak lefele a kilót. Alig vártam, hogy kapható legyen."

P. Ildikó

"A fogyi tea hatására sokat fogytam, úgy hogy család mellett nem sok időm van magamra. Heti egy edzés, kaját felére csökkentettem, kenyeret, cukrot lecseréltem. Olvadnak lefele a kilók. A krém minden kenéssel érezhető a hatása. A tea isteni finom."

G. Adrienn

 

 

Megrendelem

 

 

 

 

 

 

 

1 - Ivona Veličković1,*, Željko Žižak2 , Nemanja Rajčević1 , Marija Ivanov3 , Marina Soković3 , Petar Marin1 and Slavica Grujić - Examination of the polyphenol content and bioactivities of Prunus spinosa L. fruit extracts - Arch Biol Sci. 2020;72(1):105-115

2 - Anna Marchelak1, Aleksandra Owczarek1, Magdalena Matczak1, Adam Pawlak1, Joanna Kolodziejczyk-Czepas2, Pawel Nowak2 and Monika A. Olszewska1*  - Bioactivity Potential of Prunus spinosa L. Flower Extracts: Phytochemical Profiling, Cellular Safety, Pro-inflammatory Enzymes Inhibition and Protective Effects Against Oxidative Stress In Vitro - Front. Pharmacol., 11 October 2017

3 - Asta Spadienea, Nijole Savickieneb, Liudas Ivanauskasc, Valdas Jakstasb, Andrejs Skestersd, Alise Silovad, Hiliaras Rodoviciusa - Antioxidant effects of Camellia sinensis L. extract in patients with type 2 diabetes - Journal of Food and Drug Analysis Volume 22, Issue 4, December 2014, Pages 505-511

4 - Sung I. Kooa,4, Sang K. Nohb - Green tea as inhibitor of the intestinal absorption of lipids: potential mechanism for its lipid-lowering effect - Journal of Nutritional Biochemistry 18 (2007) 179 – 183 

5 - Chunyang Wang, Yuling Yin, Xuejiao Cao & Xinli Li - Effects of Maydis stigma polysaccharide on the intestinal microflora in type-2 diabetes - ISSN: 1388-0209 (Print) 1744-5116 (Online) Journal homepage: http://www.tandfonline.com/loi/iphb20

6 - Inês Da-Costa-Rocha a , Bernd Bonnlaender b , Hartwig Sievers c , Ivo Pischel a,c , Michael Heinrich, - Hibiscus sabdariffa L. – A phytochemical and pharmacological review - Hibiscus sabdariffa L. –http://dx.doi.org/10.1016/j.foodchem.2014.05.002 0308-8146/ 2014 The Authors. Published by Elsevier Ltd. 

7 - ALAM KHAN, MS, PHD, KHAN NAWAZ KHATTAK, MS, MAHPARA SAFDAR, MS, RICHARD A. ANDERSON, PHD, MOHAMMAD MUZAFFAR ALI KHAN, MS, PHD, - Cinnamon Improves Glucose and Lipids of People With Type 2 Diabetes - DIABETES CARE, VOLUME 26, NUMBER 12, DECEMBER 2003 3215 – 3218 PAGE

8 - Magda Badescu1 , Oana Badulescu1 , Laurentiu Badescu2 , and Manuela Ciocoiu1 - Effects of Sambucus nigra and Aronia melanocarpa extracts on immune system disorders within diabetes mellitus - Pharm Biol, 2015; 53(4): 533–539 2014 Informa Healthcare USA

9 - Laurentiu Badescu,  Oana Badulescu, Magda Badescu, and Manuela Ciocoiu - Mechanism by Sambucus nigra Extract Improves Bone Mineral Density in Experimental Diabetes - Research Article | Open Access Volume 2012 |Article ID 848269 

10 - Munkhtugs Davaatseren a,b , Haeng Jeon Hur a , Hye Jeong Yang a , Jin-Taek Hwang a , Jae Ho Park a , Hyun-Jin Kim c , Min Jung Kim a , Dae Young Kwon a , Mi Jeong Sung - Taraxacum official (dandelion) leaf extract alleviates high-fat diet-induced nonalcoholic fatty liver - Food and Chemical Toxicology 58 (2013) 30 - 36